DIF Junior
  Abildsø 2010.4.29

Gratulerer gutter med en

KJEMPEKAMP!

Utgangspuktet var det dårligste. Det var tidlig kampstart, langt til Abildsø, tett trafikk og mange forfall (og noen som bare ikke dukket opp). Kl. 16.45 var vi 4 spillere. Kl. 17.05 var vi 6 spillere. Kl. 17.15 kom de siste 6. Det siste kvarteret frem til kampstart gikk i hovedsak med til skifting og leting etter ting som kunne brukes som leggskinn. Abildsø hadde en sterk serieåpning og jeg fryktet det værste. Det viste seg at det værste var banen. Langhåret terrassegress uten gunmmipartikler der alle stråene stod i èn retning! Alle gutta hadde brannsår på beina etter kampen. Det nylagte kunstgresset skulle visst nok tas opp igjen. Det bør skje fort. For èn gangs skyld tok vi underlaget som en rammebetingelse og fokuserte på det vi kan gjøre noe med!

Kampen startet med press fra Abildsø og hjemmelaget slo oss nok på ballbesittelsesprosenten i 1. omgang. Men forsvaret satt som "ei kule" og disiplinen og kommunikasjon var på høyeste nivå. I tillegg var Johnsen i buret nok en gang påliteligheten selv. Det stod 0-0 til pause, noe vi var fornøyd med og hjemmelaget tilsvarende frustrert over. Dog hadde vi to store muligheter i første omgang der Mathias avsluttet i tverrliggeren og keeper fikk en hånd på ballen da Felipe var alene gjennom på slutten av omgangen.

Med kun 1 innbytter måtte en kraftinnsats til 2 .omgang. Vi var enige i pausen om å ha troen, være disiplinerte og KJEMPE. 2. omgang skulle vi hatt på video. Ikke det at vi hadde ballen mest, men vi spilte utrolig smart. Lagdelene hang bra sammen. Vi var kompakte bak når vi trengte det og vi turte å utfordre, utnytte rom fremover og komme etter med folk når muligheten bød seg. Det gav resultater. Drillo ville vært henrykt over effektiv spill!

1-0 52.min Stian på soloraid etter bra press og gjennvinning av ball ved Felipe og Mathias.

2-0 53. min Felipe sjærer skrått inn på en hurtig overgang og scorer kontant i lengste hjørne

3-0 67. min Rolf på langskudd i fin bue over keeper. Det var i allefall 25 m

4-0 73. min Eilif etter bra trykk i boksen med stangskudd, ping pong og jeg vet ikke hva

4-1 79 min på et tvilsomt straffespark.

Abildsø fikk 4 gule. Vi fikk ett (Rolf)

Treneren var henrykt!!! Dommeren kom bort til oss og mente vi hadde gjort geniale taktiske grep i 2. omgang. Han skulle bare visst ...

Gitt forutsetningene for kampen gjorde gutta en prestasjon som vi sjeldent ser. Vi spilte rett og slett en strålende fotballkamp som ble belønnet med Texmex burger på hjemveien (ikke tro at dèt blir en vane gutter!) Vi kan når vi vil, og vi ser hvor mye humøret og innstillingen betyr for prestasjonen. Det så vi også et eksempel på mot Bjørndal i forrige runde men da med motsatt fortegn. Nå venter Bøler neste torsdag på Borgen. La oss da ta frem innstillingen fra Abildsø-kampen og revansjere treningskamptapet!

Alle spilte kjempebra og hver og enn fortjener blomst denne gangen. Johannes og Karl, som var outstanding i midtforsvaret, må allikevel trekkes særs frem!